Vintillverkning med glycerinet (glycerolen) eller såpbubblor med glycerin, det är frågan?

Inom hembryggning används glycerin (glycerol) som smakförbättrare. Det är glycerin (glycerol) som ger fyllighet i vinet.

Vin, mjöd, cider, champagne och Ready to drink drinks kan förbättras med glycerin (glycerol). Det fungerar ofta på alkohol som fruktvodka och dessutom i öl, man får testa sig fram.

Glycerin produceras i vinet under jäsningsprocessen men somliga jäststammar producerar för lite om man har lite frukt. Då upplevs vinet tunt och blaskigt.

Man kan sätta till glycerin när som helst i processen men uppenbarligen är det bäst när vinet ska buteljeras eller drickas. Doseringen är 1-5 gram per liter vin. 1 gram glycerin (glycerol) per liter vin tendera räcka mer än väl.

Med glycerin i förrådet så kan du göra dina egna gigantiska såpbubblor

Såpbubblor förundrar och underhåller vuxna såväl som barn. Ifall du gillar att göra egna bubblor men anser att det är tråkigt med de små som man får till med vatten och diskmedel så bör du prova en mix med glycerin, också kallat för glycerol.

Glycerinet finns i många produkter som finns i ditt hem som fuktgivare i hudprodukter, tvålar, tandkräm och till och med i flertal matvaror samt drycker. I vin är det glycerin som ger fylligheten.

Vad är glycerol och är det absolut säkert att göra såpbubblor till barnen med detta?

Glycerol är en trevärdig alkohol som man finner i fett och som har formen av en fluid som inte har någon färg alternativt lukt. Man finner glycerinet på skilda håll i naturen och till och med i vår egen kropp.

Glycerin

Det var minsann en svensk apotekare vid namn CW Scheele som upptäckte att man kunde få fram glycerin från olivolja genom en kemisk process som går ut på att man delar upp en molekyl i två olika delar.

Man kan framställa glycerinet på syntetisk väg och det finns även vegetabiliska (bildas vid alkoholjäsning och kan separeras ut och säljas) och animaliska varianter av det.

Ifall du vill glycerin köpa så kan du göra det online som på allt-fraktfritt.se alternativt på ett lokalt apotek. Då glycering används som smakförbättrare i vin (1-5 g per liter) kan det vara lönt att även titta på hembryggning.se. Det här är en legal produkt som är rätt bra att ha hemma för dagar då man behöver lite oförvanskad och humoristisk nöje till de små.

Så gör du hemmagjorda stora såpbubblor med glycerol

Såpbubblor med glycerin är en höjdare för de kan bli riktigt stora. Allt du behöver är vatten, glycerinet, en aning socker och så vanligt diskmedel. Mixa tillsammans i en skål och doppa efteråt det arbetsredskap som du vill skapa bubblorna med i denna.

Man kan göra en egen ram med två pinnar och två snören som man spänner mellan pinnarna. Detta är ett instrument som är lätt att doppa i glycerinlösningen. Därefter så är det bara att föra verktygen framåt i luften varefter bubblorna kommer att skapas. glycerin farligt köpa

Såpbubblorna är bäst att pyssla med utomhus men man kan också leka med dem i badrummet. Man kan rentav göra bubblorna med armar och händer genom att tvåla överkroppen med glycerinlösningen eller helt vanlig duschkräm med hög glycerinhalt.

Genom att frambringa en cirkel framför överkroppen med armarna så får man stora bubblor som sedan kan flyga ut över badrumsgolvet. Detta är något du kan prova på badhus där man brukar ha glycerinrik tvål i duscharna.

Men är inte glycerin farligt att nyttja hemma?

Den som undrar “är glycerin farligt?” bör ta en glimt på samtliga produkter som finns i hemmet och som består av denna produkt. Ifall man har en glycerolflaska så är den i sig inte farlig. Ifall man även har en aning salpetersyra i hemmet så kan det dock vara plats att hålla dessa två ämnen långt från varandra.

Ifall man blandar salpetersyran och glycerinet så får man nitroglycerin och det är farligt. Tappar man en behållare med denna blandning i golvet så får man en fin liten explosion. Glycerin är ett säkert medel att använda sig av.