Använd bryggsocker för att brygga ditt eget öl

Det är verkligen inte så besvärligt att brygga öl hemma för i svenska hem så finns det spis och ugn där man lätt kan fixa med korrekt temperatur för mäskning och resten av processen, och andra tillbehör som ska till finner man lätt online som exempelvis bryggsocker.

brygga öl

Men är bryggsockret sannerligen nödvändigt och finns det alternativ ifall man inser att man står utan detta sockret exakt då man behöver det som mest?

God förberedelse är a och o för all typ av hembryggning

Något som ska sägas är att man hela tiden tvingas bana väg för sig väl inför en bryggning. Det spelar ingen roll ifall man vill brygga vin alternativt ifall man vill brygga öl med bryggsocker. Ifall man inte har allt på plats inför vinbryggning så kan det hela lätt gå åt skogen då saker som jäsning inte funkar så som man har tänkt sig.

Gå således genom allting som du behöver för din vinberedning eller ölbryggning före du ens sätter ett datum för när det hela ska ske.

Brygga öl med bryggsocker alternativt enbart med malt

Bryggsockret är i grund och botten dextros och man använder sig av den här typen av monosocker för att det fungerar bättre för jästen än vad helt vanligt (två)socker gör. Men nu ska du inte gå och köpa dextros i butiken istället för den verkliga varan. Det är nämligen betydelsefullt att du får en produkt som verkligen är till för ölbryggningen.

Något som får många att välja sockret är det där med alkoholen. Ifall jästen får mer socker så kan man få mer alkohol och då får man ju en starkare öl vilket kan vara av intresse. Man häller helt enkelt ner bryggsockret i koket för att få maximalt med alkohol.

De som anser att man icke ska tillsätta socker utan hellre lita på den sötma (som består av bryggsocker) som finns naturligt i malten anser ofta att tillsatt socker skänker en öl som inte smakar lika gott. Och det är klart, det finns en risk för att man häller på med för mycket varefter man får en cidersmak eller för hög alkoholhalt som möjligtvis inte är helt framgångsrik.

En annan sak att betänka är att man med sockret kan få ett tunt öl som blir lite blaskigt. För att finna rätt formel så kan det vara klokt att komma igång med ett mindre kok så att man icke behöver kasta så mycket ifall det nu inte skulle bli god öl.

Handla dextrosen online för ultimata pris

Ifall du vet att du snart kommer att brygga öl återigen så ska du se till att införskaffa ingredienserna online. På internet så finner du allting som du behöver och du får bra priser på viktiga ingredienser såsom maltextrakt samt dextros (bryggsocker finns tex. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Ta dig tid till att förberedda bryggningen på ultimata vis och spara pengar på att handla online.

När du likväl är på nätet så kan du likaså få en hel del råd och råd från folk i forum som likaså brygger eget öl och som beredvilligt delar med sig av erfarenheter och insikter som de har samlat under årens lopp.