Allt-fraktfritt.se lanserar sockerfri Julmust gjort på originalextraktet som uppfanns av Harry Roberts 1922

Allt fler kolsyrar egen läskedryck som är hälsosam med läskmaskin och trycket har varit stort på Aromhuset att ta fram en mycket bra sockerfri julmust. Idag finns den och räcker till på köpet till hela 12,5 liter drickfärdig Zero sockerfri julmust.

Julmust i handeln innehåller ca 1/10 strösocker, 1 1/2 hekto i en 1,5 liters flaska. Med Aromhuset Zero Julmust läskkoncentrat, där man tillsätter 4 cl till en liter, ser man med egna ögon att hur lite socker det kan vara – allt man häller i flaskan är 40 ml smakextrakt.

cola

Aromhuset har framställt läskkoncentrat till läskmaskiner sedan 1980.

Så småningom är det jultid återigen och då vill vi dricka Julmust. Under december är varannan läsk som dricks en julmust. Men vi vill helst slippa onödigt mycket socker och så är det ju inte alltid så praktiskt att släpa flaskor från butiker och varuhus.

Lösningen stavas läskmaskin och ett koncentrat som du kan använda efter egen smak. Att man utför en rejäl insats för miljön blir en ytterligare bonus.

Det finns välsmakande orsak att välja koncentrat för hemläsk. Den främsta är kanske att du på detta vis får en avsevärt godare läskedryck. Smakessenser är lätta att använda och de bör doseras på ett sätt som passar dig bäst. Därutöver så fungerar de fint med samtliga modeller av läskmaskiner.

Zero Julmust läskkoncentrat doseras 4 cl till 1 liter färdig sockerfri Julmust.

Julmust som smakar så som den ska

När du köper Aromhusets Zero läskkoncentrat för Julmust så får du en läsk som smakar så som den skall. Allt du behöver är en flaska med den klassiska smaken. Från en halvliter essens så får du 12.5 liter kolsyrad Julmust i enlighet med originalreceptet från 1922.

Men du kan få mer om du av någon orsak vill ha en mildare arom genom att ta mindre mängd julmustkoncentrat. Koncentratet är redan drygt, en butelj varar till 12,5 liter mot det vanliga 8 liter.

Detta är vanligt med Zero Cola och Zero Indian tonic, åtskilliga konsumenter använder halv dosering så en flaska räcker till 25 liter. Fastän att Zero Cola saluförs för dubbla svenska priset i UK blev den tilldelad utmärkelsen Amazon Choice 2017, 2018, 2019 och 2020.

Smak till hemläsk kan användas innovativt

Det är inte bara Julmust som blir enklare att göra om du har läskkoncentrat för din läskmaskin. Du kan ju till exempel göra ett eget Slush recept som smakar Julmust. Eller så kör du på Cola arom om du tycker att Julmust och Slush inte går tillsammans.

Aromhuset, som dessutom säljer 15 Slushkoncentrat, har tagit fram en ny metod att tillverka Slush på någon minut, också sockerfri. Vilket i själva verket är omöjligt för socker behövs till att issörja ska slusha.

Metoden presenteras också den i webbshoppen allt-fraktfritt.se och bygger på köpta isbitar.

Så här tillverkar man sockerfri Cola slush, detta fungerar även med Zero Julmust

Så här tillverkar man sin egen sockerfria Slush

Ta fram en riktigt stark mixer med hög iskrosskapacitet
Häll i 392 gram isbitar (väg dem)
175 ml kallt vatten
33 ml Zero Cola läskkoncentrat från Aromhuset.

Kör mixern tills du får en fin Slush (issörja).
Färdigt.

Ingen väntan i långa tider med slushmuggar som ska frysas in, många kan serveras. Denna metod funkar också vid fikaställe-servering i liten skala.

cola

Det här är så typiskt för Aromhuset. Existerar inte en god vara eller rimlig metod så uppfinner de den.

Just nu jobbar Aromhuset på en ny serie aromer till kolsyrat vatten, nu kommer man före hela bryggeriindustrin (Pripps, Spendrups, Pepsi, Coca Cola m.fl.) med någonting totalt nytt och jättegott. Projektet kallas Sparkling Max och lär bli omtalat, kan hända sätta standard hur smaksatt bubbelvatten skall smaka i framtiden.

Det är kul att blanda personlig läskedryck och du kommer så småningom att märka att du kan göra den idealiska drycken på så vis. Smak för Sodastream, Vikingsoda, Aqvia och AGA kolsyremaskin är varierade och du kan verkligen blanda dem lite som du önskar.

Själv välja hur mycket kolsyra du vill ha eller mixa sockerfri Sockerdricka.

Julmust med lite mer kolsyra kan vara ett råd eller så kör du med något coolare inslag såsom apelsin.

Av läskkoncentrat så får du en läskedryck som är helt unik, det existerar ett komplett utbud. Dessutom så kan du kalkylera med att den är nyttigare. På så vis att du drar ned på sackaros samt på andra onödiga ingredienser.

Din familj och vänner kommer att glädjas åt att du kan bjuda på så fräsch Julmust eller Cola, precis vad de känner för!

kolsyrat

Kolsyra sparkling water som du aldrig tröttnar på

Kanske har du känt dig irriterad mitt i sommaren när du ville ha Julmust och inte kunde få detta eftersom butikerna inte säljer. Alternativt så anser du att det bordsvatten som du köper i affären inte är så gott. Av läskkoncentrat så kan du få den förfriskning du vill ha då du vill ha den.

Dessutom så kommer du inte att lessna på din personliga hemmagjorda läsk. Den kan hela tiden byta smak och så kan du ändra styrka så att det blir mera eller mindre läskedryck alternativt mer eller mindre smaksatt kolsyrat vatten.

Matcha vilka smaker du väljer till läskmaskinen så du har för olika sammanhang

När du beställer läsksmaker till din läskmaskin så ska du passa på att välja de som du har störst behov av. Det kan vara smart att fluktuera lite. Ha Grape Tonic redo till helgens fest med vännerna och Cola och Julmust för familj eventet.

Du får prisvärd läsk som smakar bättre än det mesta som du kan köpa i butiken. Aromhusets läskkoncentrat finns på allt-fraktfritt.se har alltid originalextrakten som smakgivare.

Du bestämmer personligen mängden kolsyra och styrkan på smaken. must Det blir välsmakande dryck till maten, till mellanmålet och då du bara känner för någonting som smakar bra och inspirerande.