Använd mikrokristallinsk cellulosa om du vill ha tabletter av hög kvalitet

Tabletterna måste ju hålla vissa krav. Det gäller inte bara innehåll. När man tillverkar måste man använda klibbmedel. Klibbmedel i tabletter är viktigt för att hålla ihop tabletten. När det kommer till tablettillverkning så är mikrokristallinsk cellulosa det vanligaste preparatet.

tablettpress

Mikrokristallinsk cellulosa är naturligt

Cellulosa är polymer och finns i plantornas fibrer Den löses inte upp. Det kan tillskrivas den intramolekylära strukturen. Det går att modifiera cellulosa med hjälp av hydrolys. Då bildas mikrokristallinsk cellulosa.

Mikrokristallinsk cellulosa är mycket effektiv. Man brukar säga 20 % doseringen men det finns ingen övre gräns. Du vet väl att cellulosa är både bindande och diskintegrerande agent? På så sätt kan du lösa tabletten när du behöver det.

Hantera tabletterna rätt

Om du använder klibbmedel i tabletter måste du tänka på hanteringen. Om de blir fuktiga är de förstörda. Om du vill ha mikrokristallinisk cellulosa kan du köpa det hos allt-fraktfritt.seDe kommer i en fukttät förpackning. Tabletterna går sönder om de blir fuktiga. Använd klibbmedlet på rätt sätt för att garantera kvaliteten.

Förpackningar som håller vad de lovar.

Tabletterna måste vara fräscha för patientens skull. Det ska inte vara svårt. Man kan köpa moderna förpackningar som är anpassade för dagens krav.

Om du använder mikrokristallinsk cellulosa som klibbmedel i tabletter då är säkerheten extra viktig. Det här kan göras på olika sätt. Vissa mediciner levereras i form av burkar. Då gäller det att den håller ihop då den hela tiden rör på sig i utrymmet när burken flyttas.

Ingen tablett klarar allt. Detta oavsett hur väl den håller ihop. Om man bankar med en hammare på en tablettkarta så blir det smuligt. Men kartorna bör hantera normal hantering. Tabletten måste hålla trots att den åker i golvet. Andra tillverkare har dyrare utrustning till sitt förfogande.

Tabletter i förpackning för en vecka

Alla tabletter har olika krav. tablett tillverkningen
Om patienter har veckomedicinering kan de inte tas från kartan varje dag. De läggs i fack istället.

Då tjänar medicinen på att vara gjord av mikrokristallinsk cellulosa. Tabletten håller formen och går att använda längre.