Bjud på sockerdricka

Kalas för familjen kan innebär alla tänkbara gäster. Då är det viktigt att det finns drycker som passar alla. En dryck som kommer väl till pass för flera saker är sockerdricka. Servera det till barnen.

Sockerdricka blir aldrig fel när det är kalas hemma

champis

Då det ska väljas en klassisk läsk som alla tycker om så är sockerdricka är ofta det naturliga valet. Det här är en klassisk svensk dryck. De varianter som säljs idag är lite annorlunda mot de klassiska sorterna.

Alla gillar den. Den är enkel att tycka om. Vissa varianter är sötare än andra. Du kan göra egna varianter som innehåller mindre socker.

Du kan göra egen läsk med Aromhusets läskkoncentrat som innehåller mycket mindre socker än vanlig läsk. Eller Aromhuset helt sockerfria serie, där finns sockerfri sockerdricka. Du hittar dem hos ALLT-FRAKTFRITT.SE.

I butiken säljs läsk men du kan köpa koncentrat

Det är enkelt att göra egen sockerdricka. Du behöver bara rätt smaker. Det här är bra om du vill styra över hur sött det blir. Man vet aldrig när det kan komma till användning.

Det är korsningen av päron och citron som ger den unika smaken i sockerdricka. Länge var det Saturnus som var nummer 1 inom sockerdricka. Aromhuset använder den smaken idag.

Läsken får inte ta över i bålet. Då kan du skala ner på koncentratet. Sedan är det bara att blanda. Inga barn ska dricka bål med alkohol i.

Dricker du mycket mineralvatten?

Att minska sockerkonsumtionen verkar vara synonymt med att sluta att dricka sockerdricka. Det måste inte vara så.

Om det är smaken du gillar så bör du satsa på ett koncentrat som Aromhuset, som har 80% mindre socker än i köpta läskedrycker.

Aromhusets motto är “som det skall smaka”.

Vatten med smak är som köps i affär är ofarligt. sockerfri sockerdricka Socker är inte farligt per automatik. Det är avgörande hur mycket socker du får i dig. Om man inte äter så mycket socker blir man bättre på att känna smak.

Så serverar du bäst

Presentationen är avgörande. Den läsk du gör hemma kanske ser mindre proffsig ut? Den kan fortfarande smaka bra. Servera i egna glas.

Det går också att hälla på kanna men då finns risken för att bubblorna snabbt försvinner. Testa och se. Krydda gärna till det.

Smaken går väl ihop med citron. Du kan lägga i lite limeblad eller kanske gurkskivor. Det livar upp lite extra.