Det ska du tänka på när du tillverkar tabletter i samma tablettmaskin

Det är självklart så att man kan använda samma maskin till flera projekt i vissa avseenden. Tabletter kräver dock en annan tillverkningsmetod.

Tabletterna kan ju blandas ihop. Även i en tablettmaskin är det viktigt att ingredienserna inte blandas samman.

Det ska du tänka på när du tillverkar tabletter

Innan du börjar din tillverkning av tabletter måste du ha rena ytor. Stora produktioner kan kräva en checklista där man går igenom de ytor och punkter som ska ses över.

Kanske är det någonting du behöver som fattas? Din tablettmaskin får inte innehåller några rester. Du kan inte ta hygienen för lätt i detta sammanhang.

Ta en ingrediens åt gången. Att jobba metodiskt minskar riskerna. Tänk på att producera rätt antal volymer från början. Då minskar risken för att tabletterna blandas ihop.

När du är klar ska du tvätta alla maskiner, även de som inte använts. Om du följer GMP kommer du att nå bättre resultat. Då minskar du risken för att misstag uppstår. Om du vill vara på den säkra sidan kan du även prova att journalföra det.

Kläder och verktyg som används under produktionen

De verktyg som ska användas i tillverkningen av tabletter måste självklart vara rena. Människor som är med i tillverkningsprocessen är också verktyg. Det är viktigt att du är korrekt klädd.

Använd gärna linne. Det är också bra att se till att de som jobbar med en tablettmaskin är väl klädda. Kläderna bör täcka alla kroppsdelar. Att tvätta händerna ska vara en rutin. Då minskar du uppkomsten av bakterier i medicinen.

När man är klar kan man dra igång en tvättmaskin. Sedan kan man byta kläder och köra igång igen. Om du inte kan tvätta. Vissa tvättmedel blir kvar på kläderna.

Förutom rena kläder så är det också viktigt med skyddsutrustning för personal. Handskarna måste vara av bra kvalitet. Då är alla skyddade.

Det kan också vara viktigt att se över skor. dragerad
Du behöver ju bra stöd när du står vid tablettmaskinEN. Du kan använda skor som inte exponerar foten och tårna.

Att jobba med droger

mikrokristallin

När det kommer till överföringen av produkter är vissa mediciner känsligare än andra. Det är särskilt vanligt vid användningen av beta laktum. Då måste du skydda dig.