Du måste lära dig allting om Svarta listan

Att ha möjlighet att vara uppkopplad online nu för tiden anser jättemånga vara en grundförutsättning för att köpa, få tips med mera, dock nätet har även en dunkel sida med ökat spelberoende alltför lätta för att “köp nu – betala senare”.

Genom att ta en titt på Svarta listan för det område som man är intresserad av så kan man undvika tvivelaktiga aktörer.

Den varningslista vi talar om uppdateras hela tiden med de företag eller personer som bland annat är kända för att uttnyttja sina kunders okunskap eller beroende.

Behövs Svarta listan för att ha koll?

Om man håller koll på dagstidningarnas nyheter på nätet är inte det tillräckligt? SVD och även andra tidningar bevakar ju saker som spelberoende som utnyttjas av bolag som Betsson och andra oetiska spelbolag som anmäls.

Svarta listan på företag i spelbranchen

Man kan få en hel del varningar via tidningarna, men de publicerar oftast de alarmerande nyheterna och följer sällan upp, som den stackaren som lurades in I ett spelberoende av en svensk laglig spelsajt. Om du spelar på nätet är sajten gertgambell.com ett måste med bra speltips och varningar med sin Svarta listan.

Just för att handla tryggt bör du nyttja rätt varningslista

En mycket bra idé är att kolla aktuell och uppdaterad varningslista för det företag eller sajt du funderar att spela eller handla ifrån.

Svensk Handels Varningslista
Givetvis bör man undvika svartlistade företag men kolla att svartlistningen inte är gammal och inaktuell. Många varnar om Betsson och alla deras bolag just nu men det kanske inte alltid har varit så.

Var uppmärksam om den varningsinfo du läser är gammal, då bör du söka vidare efter ny information. Men har företaget eller sajten hamnat på Svarta listan så har det ju funnits en orsak att de finns där.

Ett klokt drag kan vara att se vad gemene man anser om sajter eller aktuellt företag. Om det är många som har klagat kan man nog gissa att varningslistan är korrekt.

Det går snabbt att söka mer information om just detta för att verifiera det. Om å andra sidan all info pekar på att sajten är okey finns det knappast någon risk att surfa in på den.

Man ska aldrig vara “blåögd” då man läser fakta på internet

Glöm inte bort att konkurrensen är tuff på nätet och det finns folk som tycker att det är helt okej att svartlista och baktala andra för att själv hävda sig. Att snabbt kunna avgöra om det är en riktig eller falsk kommentar är ganska lätt.

Större tidningar som DN, SVD bör du (oftast) kunna lita på att deras information är riktig, även företag som skriver ut sitt namn. Däremot om den som skrivit ett inlägg, positivt eller negativt är anonym bör du hoppa över det inlägget.