Du måste ta bort mossa på tak så fort du kan

Ingen vill ha mossa på takpannor eller andra typer av tak och det finns flera skäl till detta. Ett snyggt tak är viktigt. Takpannor gillar inte mossa.

Mossa och tak är två saker som inte hör ihop om du vill undvika problem som kan påverka din familjs hälsa på ett negativt sätt. Obehandlad mossa kan leda till att mögel sprider sig.

På grund av detta är det viktigt med mossborttagning på tak och att detta görs på korrekt vis. Kanske kan du själv ta bort mossa på tak eller så får du se till att en firma som klarar av detta kommer på besök. Agera i tid.

Fundera på om du behöver hjälp med att ta bort mossa på tak eller inte!

Om bara tanken om tak och mossa får dig att rygga tillbaka är det kanske inte läge att du själv klättrar upp för att sköta mossrengöringen. Detta särskilt om du tycker att det är obehagligt med höjder och oroar dig för att du skulle kunna ramla ner från taket.

Men om du inte är höjdrädd och har ett tak som inte är särskilt svårt att komma åt är det klart att du kan ta bort mossa på tak med Bensaltensid eller ett annat medel som är till för detta. Du kan använda de medel som fungerar för dig.

Oftast handlar det om Bensaltensid som bekämpningsmedel. Använd rätt utrustning så går det lättare. Använd utrustningen på rätt vis.

ta

Sköt om huset och ta bort ta bort mossa på tak i tid. Personalen i butiken vet vilka produkter du behöver för att lyckas. Tänk på att skydda händerna och fötterna. Tänk på att medlet kan irritera luftvägarna.

Du får tid över om du tar in ett företag. Vissa gillar det, andra inte.

Viktigt med regelbunden rengöring för att sköta om taket

Något som är mycket viktigt att komma ihåg är att mossa på takpannor inte är något man tar bort för att sedan glömma allt om. Spridningen kan börja snabbt. Det här får vi leva med då vi bor i hus men det betyder inte att du måste acceptera en grön massa över hela ditt tak.

Så fort du slarvar så riskerar mossan att komma tillbaka. Vi rekommenderar en gång per år, minst.

Gör det en gång på våren och en på sommaren. mossa på tak Enkla medel går utmärkt att använda.

Har man använt Bensaltensid, Fulstopp eller Påväxtstopp med flera så har all påväxt avdödats. Då brukar påväxten hålla sig borta 2-4 år.

När du ändå håller på så kan du se över resten av fastigheten. Slarva inte i jobbet. Husets värde bevaras över tid.

Passa på när du har tid

Kör igång direkt. Byt ut det som är trasigt. Tänk på att ett trasigt tak inte bara är farligt med tanke på vatten som kan läcka in. Då är det färdigt.

Underhåll din fastighet. Ta in hjälp om du behöver. Takfirmor kan hjälpa dig.

Mossa på takpannor kan stå dig dyrt

Tänk på säkerheten först. Det kan ta tid att få bort mossa på takpannor. Ibland räcker det inte med en stege för att ta bort mossa på tak och om du tänker klättra upp ska du tänka på hur du kan göra detta med minimal risk.

Firmor har specialmedel som de använder. Det vinns ingenting på att leka hjälte.

Lugnt och säkert är melodin när du ska jobba på tak. Tala om för familjen att du ger dig upp på taket.