Går det att skydda sig mot cononavirus så som man gör med andra bakterier och virus?

När vi hörde corona så tänkte vi på öl i första hand och inte en fruktansvärd sjukdom. Coronaviruset har tyvärr orsakat många dödsfall även i Sverige.

Många tar fortfarande inte cononavirus på allvar. Till skillnad från vanlig influensa som är smittsam under några dagars tid kan cononaviruset smitta långt innan några symtom ens blir märkbara. Därför kan man smitta andra utan att man märker det.

Cononavirus har följande symtom

Coronaviruset skiljer sig från person till person. Symtomen är många fler än bara feber. Många som har cononavirus upplever hosta och andningsbesvär.

Det räcker inte att kolla om dina grannar har symtom. Den nya sjukdomen är svår då den kan smitta även om smittbäraren inte uppvisar några egna sjukdomssymtom.

Alla måste göra sitt

Du kan äta lite C-vitamin. Ett par gram per dag räcker. Om du blir smittad kan du öka dosen till 4 – 5 gram.

I USA används kolloidalt silver förebyggande, 15 ml morgon och kväll. Många som blir smittade väljer att öka dosen till 15 ml per timme. Även om Kolloidalt Silver inte är ett kosttillskott längre så kan man fortfarande köpa det. Du kan spraya det på grönsaker. Inget coronaviruset kan överleva det.

Man vet nu att viruset kan överleva på ytor i 3 dagar. Därfrån kan smittokletet hamna lite varstans.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Då smittan sprids via luften så är det svårt att veta var det hamnar. Vissa masker silar mygg men sväljer elefanter. Det kan vara så att ansiktsmaskerna sprider viruset.

Kommer du ihåg att folk bunkrade handsprit som galna när cononavirus nådde landet. Så pass många att det blev slut på handsprit på apoteket! Man ska inte sluta att använda handsprit men man bör ha klart för sig att det bara fungerar mot vissa bakterier. Handsprit är ingen match för coronaviruset.

Andra metoder kan fungera mycket bättre. Det måste vara skonsamt också. Din hud blir lätt torr om du använder handsprit. Alkohol torkar ut huden och löser upp allt hudfett och långvarig användning kan ge stora problem.
En katjonisk vattenbaserad handdesinfektion som Smittstopp är mildare mot huden samtidigt som den dödar alla virus, vilket inte alkohol gör.

Om du tvättar händerna regelbundet så har du mycket vunnet. allt-fraktfritt.se/halsa-och-kost/smittstopp/smittstopp-katjonisk-handtval-500-ml.Du kan använda den varje gång du tvättar händerna och du kan köpa produkten via Antibakteriell Handtvål. Tvätta händerna under minst 20 sekunder. Lär också barnen att desinficera sina händer med antibakteriell tvål på detta vis.

Fyll på lagret av ytdesinfektion

Håll rent från bakterier och virus. Många vet säkert att handtag är fulla av bakterier.

Vissa sprayer fungerar mot bakterier och virus. Det här kan vara minst lika viktigt som antiseptisk tvål för händerna. Med bakteriedödande spray kan du ta hand om allt från bänkar till matvaror som kommer från butiken.

Håll dig lung

Stress är en vanlig orsak till att du har ett nedsatt immunförsvar. Det bör du undvika om du vill skydda dig mot cononavirus och andra bakterier och virus. Det ger dig ett bra skydd.