Här kan du köpa handsprit på apoteket om desinfektionssprit är slut

Många drabbades av panik när smittan kom till Europa. Det är många som fortfarande går på myten om handsprit på apoteket. Oftast är inte desinfektionssprit det bästa. Man har kunnat visa att handsprit inte hjälper mot det nya viruset.

Du känner väl till att du kan välja andra varor än handsprit på apoteket?

Det finns helt klart alternativ till den handsprit apoteket säljer och du kan få bättre lösningar om du väljer andra produkter. Faktum är att desinfektionssprit inte nödvändigtvis fungerar så effektivt som man kunde hoppas.

pandemi

Det finns flera problem med att använda handsprit istället för ordentlig handtvätt eller en antibakteriell tvål som bevisligen kommer att ta död på bakterier och virus. Handdesinfektionsmedel med alkohol kan vara otroligt obehagliga att använda ofta.

Man kan ju tycka att det är konstigt att folk köper handsprit i tron att det skyddar. Om du verkligen vill ligga steget före så kan du köpa en skonsam antiseptisk tvål som dödar alla virus på riktigt.

Det finns alkoholfira varianter som är enkla att använda. Katjonisk handdesinfektion är bra att ha till hands oavsett om folk omkring dig uppvisar influensa symtom eller inte.

Kom ihåg att alla i ditt hushåll måste hålla händerna rena

Om du bor själv så kanske du kan hålla smittan stången. Mycket är vunnet med en bra antibakteriell handtvål.

Det är inte samma sak om du har barn. Då kan barnen komma hem med virus från skolan. Då gäller det att vidta åtgärder. Undervisa barnen i att tvätta händerna.

Byt dina kläder mer frekvent, det gäller även barnen. Det är bra om man har kläder för inomhusbruk. Dessa är utan smitta som kommer utifrån. Du kan använda bakteriedödande spray om kläderna är kontaminerade.

Man kan spraya grönsaker och frukt. Sprayen övervinner alla virus. Kunderna gillar IONplus och Holistic extra mycket.

Sprayen är mångsidig, den kan användas som ytdesinfektion

Glöm inte bort ytorna i ditt hem. Du kan bruka ytdesinfektion för att se till att viruset inte följer med hem. Ta ut matkassarna på balkongen och sprayen dem innan du tar in dem i köket.

Lär alla som finns i ditt hushåll hur man ska använda en antibakteriell spray. Tvål ska finnas överallt där du tvättar dig. Många har bara tvål i badrummet. Tvål fungerar lika bra i köket. Tänk på det istället för att köpa HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.