Hur vet jag att handdesinfektion verkligen skyddar mig?

Coronaviruset finns överallt. Under en pandemi vill man ha så rena händer som möjligt. Men finns det handdesinfektion som det verkligen går att lita på?

Den frågan hör man ställas då och då. Den som blir sjuk kan bli allvarligt drabbad. Det är allvar nu. Kommer det att räcka med handsprit virus bör dö av, eller behöver du något bättre?

smitta

Men det finns annan handdesinfektion än handsprit mot virus

Handspriten fungerar inte bättre än något annat preparat. handsprit mot virus är inte den bästa lösningen.

Vissa bakterier överlever en spritning. Vinterkräksjukan överlever handspriten utan problem.

cononavirus

Dessa klarar sig och man kan bli smittad. Då vill man inte också bli coronasmittad. Då kan du köpa produkter som Forte eller Smittstopp istället.

Välj tvål istället för handsprit mot virus. Tvätta händerna med tvål i minst 20 sekunder så har du ett bra skydd.

Gör så här för att desinficera ytor

Få ut ett bättre skydd av din desinfektion genom att lära dig mer om hur det fungerar. Du måste använda tvålen länge för att du ska få någon effekt av handdesinfektion. 20 sekunder minst innan du sköljer av händerna.

En antiseptisk tvål är bra att använda oberoende av tid på året. Inled en rutin som du sedan håller dig till. Det kan ju finnas folk med influensa symtom omkring dig och du är inte ens medveten om det!

Kommer du ihåg att använda ytdesinfektion

Tvätta händerna noga varje dag. handtvätt Då kan du ju inte ta i smutsiga handtag sedan. Inget bra med andra ord.

Med en antibakteriell spray som är bakteriedödande kan du se till att handtag som du använder dagligen blir rena. Den kan du använda överallt.

Sprayen kan även användas på möbler. Så förhindrar du att smittan sprids. Med coronavirus har det visat sig att viruset kan leva på plast i upp till 3 dagar. Sprayen löser det problemet.

Så ska du sköta din handdesinfektion

Ett enkelt sätt är att köpa en bra bakteriedödande tvål. På så sätt blir handsprit virus överflödigt. Komplettera gärna med en vattenbaserad handdesinfektion också.