Kan man städa med både bikarbonat och bikarbonat?

Då man inser hur mycket man kan göra med bikarbonat så vill man snabbt testa, men då man bara har en liten bakpulverburk hemma så kan man ju undra om det går att använda bakpulver istället för bikarbonat.

Man behöver ju större volymer om man ska städa mycket. Men det är inte allt.

Bakpulver för bakning

bikarbonat

Om man ska baka så behöver man ju bakpulver. Oavsett om man ska baka scones eller en god chokladkaka så kan man behöva en till två teskedar av bakpulvret för att få god jäsning.

Tre ingredienser är allt som behövs för bakpulver, natriumbikarbonat, syra och stärkelse. Det går att jäsa med bikarbonatet också om omständigheterna är rätt.

Vilka skillnader finns på bakpulver och bikarbonat? Kärt barn har många namn och visst är de rätt lika ändå.

I ren form används det till städning

Bakpulver är en utblandad form av natriumbikarbonatet. dricka bikarbonat Om man ska städa så gynnas man av att använda den rena formen.

Du kommer förstås även att se effekt med pulvret som är till för bakningen och det kan hällas i avlopp och användas i smet med ättika för att får det rent. Du får bäst effekt med den rena formen dock.

Om man ska baka så är det ju originalet som gäller.

Bikarbonat passar de flesta behov

Man ska inte förväxla natriumkarbonat och bikarbonat. Du köper dem på allt-fraktfritt.se.se och i livsmedelskvalitet, vilket man alltid bör välja.

Bikarbonatet är ju bäst att ha hemma. Så länge du har det rena saltet som jäser så är det okej. Det blir enkelt att få bort fläckar. Det är inte lika självklart omvänt.

Bikarbonat kan ju användas på en rad olika sätt. Blek dina tänder, få bukt med salta uppstötningar och putsa silvret med samma förpackning natriumbikarbonat!

Men självklart kan man ha det till annat också. Med detta klarar du det mesta!