Magnesiumstearat ser till att tabletten lossnar lätt från stansen

Tabletterna blir klara snabbt och är snyggare att se på. Något som man inte alltid tänker på är att det måste finnas släppmedel i tabletter. Om det saknas kommer tabletterna att fastna.

Släppmedlet magnesiumstearat ger ofta bra resultat vid användning. De gör att de inte fastnar i stansen. När produktionen är klar kan de enkelt packas.

Vad är magnesiumstearat?

Det är så enkelt som att magnesiumstearat kallas för släppmedel i tabletter. Det är egentligen samma sak som en tvål.

Om du använder Magnesiumstearat får du en blank yta på tabletterna. Normal dos handlar om 0,5 till 1%. Blanda det sist och max 5 minuter. För lång blandningstid kan förstöra tabletten.

Magnesium stearat är vitt och löses inte upp av vatten. Det är ett pulver som du sedan formar till tabletter. Ämnena är säkra att använda och används vid medicintillverkning.

Produktionen måste vara enkel och snabb

Det ska gå fort idag. Idag kan tillverkningen pågå utan stopp. En automatiserad process kan dessutom paketera snabbare.

Genom att automatisera tillverkningen har man också tagit bort risken för att bakterier sprids. Fel kommer alltid att inträffa men då kan man rätta till det och fortsätta produktionen.

Tabletterna kommer ut flera tusen i timmen. Då använder den en stans. Större modeller har fler stanshuvuden, det finns maskiner som har upp till 32 huvuden. Då är det en verklig snabb tillverkning.

Ibland måste pressningen avbrytas för service. tabletter
Inte när det handlar om magnesiumstearat.

Stansen måste kunna jobba fritt utan avbrott. Om en stans blir klibbig måste produktionen stoppas. Det händer att sådana skott kan skada maskinen.

mikrokristallin

Se därför till att klibbmedlet är 20 % och att släppmedlet är 1 %.

Släppmedel och klibbmedel finns på allt-fraktfritt.se

Det är viktigt med en bra produktion

Att göra tabletter kräver en god planeringsförmåga. Det gäller att allt från släppmedel i tabletter till slutlig förpackning är klart då man sätter igång produktionen.

Med god planering så kan man spara pengar och tid. Du kan vinna mycket på att kontrollera släppmedlet. Då blir resultatet som du tänkt dig.

Men du får inte slarva med något moment då kan processen gå förlorad.