Om du har bryggsocker hemma så kan du brygga eget öl

Att brygga eget öl och ta sig igenom alla processer i bryggeriet hemma är lättare än vad man tror.

Men är bryggsockret verkligen nödvändigt och finns det alternativ om man inser att man står utan det här sockret precis då man behöver det som mest?

Att förbereda sig väl är viktigt

Att brygga kräver förberedelse. Vad man ska brygga är oviktigt, det krävs samma förberedelser. Om man inte vet vad man gör så kan det gå illa.

Gå igenom allt innan.

Använd malt

När man ska brygga ska man ha ett dextros och då kommer bryggsockret väl till pass. Men nu ska du inte gå och köpa dextros i butiken istället för den verkliga varan. Det är nämligen viktigt att du får en produkt som verkligen är till för ölbryggningen.

Många väljer sockret för alkoholens skull. Om jästen får mer socker så kan man få mer alkohol och då får man ju en starkare öl vilket kan vara av intresse. Sist av allt häller man i bryggsockret.

De som menar att man inte ska tillsätta socker utan hellre lita på den sötma (som består av bryggsocker) som finns naturligt i malten säger ofta att tillsatt socker ger en öl som inte smakar lika gott. dextros billigt Om man häller på för mycket kan man få för mycket alkohol istället.

Det finns en risk för att ölen blir tunnare med sockret. Det bästa är nog att prova olika blandningar tills man hittat rätt.

dextros

Handla dextros online

Om du vet att du snart kommer att brygga öl igen så ska du se till att skaffa ingredienserna online. På nätet finns allt som du behöver. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Förbered bryggningen på bästa sätt innan.

På nätet finns det ju också massor av information om hur man lyckas med sitt bryggeri.