Om du vill ha rätt fuktighetsgrad på dina tabletter då ska du använda tablettslagning

Det finns en hel del att tänka på då man ska genomföra tablettslagning och tillverka tabletter för hälsokost- eller medicinindustrin. Tabletterna får inte bli fuktiga då förstörs processen.

När du ska börja med tablettpressning måste du skydda dem mot hot. TablettslagningEN måste ha rätt kvalitet.

mikrokristallin

Tänk på att omsluta tabletten i ett hölje. Om du inte ser upp så kan det vara så att du får tabletter med dålig dragering. Du måste dessutom paketera dem rätt så att de skyddas mot yttre faktorer.

Mikrokristallinisk cellulosa är ett bra bindmedel för tabletter. Du kan dosera upp till 20 %.

Man kan använda magnesiumstearat 0,5-1 % som släppmedel. allt-fraktfritt.se säljer allt du behöver.

Säkrare tablettslagning och lagring av färdiga tabletter

Det finns flera sätt att säkra tabletter på. Med olika steg så kan man se till att tabletterna inte förstörs av vanlig hantering. Det finns en hel del research inom lagring av mat och medicinprodukter. Då vet man vilka material som ger bäst resultat för tablettpressning.

Om du vill ha rätt hållbarhet så ska du använda rätt ingredienser.

Tabletternas innehåll styr också dess hållbarhet. Det finns ingredienser att använda som är fuktutestängande. Då blir hållbarheten längre.

Ett hölje är kanske allra bäst. tablettpress
Hur ser du på medicinska produkter som manglats? Om den är helt förstörd så kan det ju vara svårt att äta den.

Det är mycket att tänka på vid tablettslagning. Ingredienserna som används för att behålla form och skydda tabletten mot fuktighet får ju heller inte vara ett problem med övriga ingredienser. Tabletten ska fortsatt vara effektiv och säker att använda.

Vatten och tabletter som används till medicin

Det är vanligt att vatten förekommer. Vatten kan reagera med andra material. Men visst vatten reagerar inte alls.

Vi kan ta majsstärkelse som ett exempel. Majsstärkelsen har normalt sett en ganska hög fuktighetsgrad på över 10 %. Det är faktiskt så att dicalcium phosfat och mikrokristallinsk cellulosa får en större reaktion.

Du måste utforma tabletten rätt

Ytan på tabletten fungerar som ett skydd. Höljet ser till att fukten inte försvinner. När tabletten torkar så blir den svår att använda.

Se till att använda så enkla metoder som möjligt vid tablettpressning. Prova. Man kan också köpa tillsatser som används för att stansa kapslar.