Skydda miljön och mixa ditt eget snus med glycerin

När man ska fixa sitt eget snus kan det vara några ingredienser utöver de som ger smak och arom som är viktiga. Med glycerin så kan man lyckas med egen tillverkning av snus på så vis att man får längre hållbarhet och faktiskt också en bättre smak. Ditt snus konserveras på ett bra sätt av glycerinet och får samtidigt en del sötma.

Kan man observera skillnad på glycerin och glycerol?

Man använder ju båda namnen glycerin och glycerol. Vill du vara helt säker på att det är samma produkt? Kärt barn har många namn. Det har skett ett namnbyte, Glycerin heter numera Glycerol.

köpa

Glycerinet kan beskrivas som en tung vätska som är trögflytande, har en söt smak samt en kokpunkt som är mycket hög. Det är glycerinet som ger ett vin dess fyllighet.

Glycerol avdunstar inte på grund av dess fuktbevarande egenskaper. Ett användningsområde där denna egenskap utnyttjas är i golvbrunnars vattenlås för att hindra vattnet i dem att avdunsta.

Det går att blanda glycerol med vatten och alkohol men det blandar sig aldrig med olja. På samma sätt som glycerin har fuktighetsbevarande egenskaper vid snustillverkning används samma egenskaper för många hudvårdsprodukter.

Glycerolen är svagt söt och ger fyllighet och används av denna anledning ofta i viner. Läser du innehållsförteckningar kan du ofta se glycerolen som en tillsats till olika oljor och fetter.

När du ska börja blanda egna snusblandningar är det viktigt att du bara använder glycerol som är godkänd för livsmedel. Den glycerol som är producerad för gummibearbetning är exempelvis direkt skadlig att förtära.

Har du bara valt korrekt typ av glycerinet är det säkert.

Glycerolen förekommer i väldigt många hygienprodukter. Munvatten är ett exempel på detta och här drar man nytta av bakteriehämmande egenskaper. Med glycerin i snuset så får man den viktiga fuktbalansen som inte bara ser till att det förblir användbart utan också längre hållbarhet.

Rätt mängd och rätt glycerinpreparat är viktigt när man blandar sitt eget snus. Läs olika recept för att hitta den rätta balansen. Ingen bra idé att chansa hej vilt. Om du är nybörjare inom snustillverkning bör du förlita dig på ett beprövat och säkert recept innan du börjar blanda.

Allt finns att köpa billigast och enklast på nätet idag, så också glycerol.

Tradera och Prisad är två ställen du hittar glycerin på. Två välrenommerade sajter till där du kan köpa i olika storlekar är hembryggning.se och allt-fraktfritt.se. På allt fraktfritt i förpackningar upp till 1350 kg (1000 liters IBC pallcontainer).

En extra fördel att handla online är att du alltid får dina varor hemskickade. Läs dina recept och planera sedan hur mycket du behöver handla. vegetabiliskt glycerin köpa Nu när du läst nästan hela artikeln så vet du att glycerol inte bara är för snustillverkning. Du blir glad av ditt goda snus och barnen blir glada av att du gör slime eller såpbubblor tillsammans med dem. Slime eller snus, det går lika bra!