Det är enkelt att desinficera med ytdesinfektion

Just nu känner sig många oroliga. Ingen har någon tidigare erfarenhet av viruset och då blir man lätt orolig. Vi i Sverige har valt en helt unik metod att bekämpa coronaviruset på. Det är dock ingen ursäkt till att inte desinficera.

Var noga när du desinficera

Du ska inte använda handsprit för att desinficera. Det här kan verka som en otroligt effektiv handdesinfektion på grund av lukt och den starka känslan. Det är inte klarlagt om sprit fungerar mot virus.

Antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray har blivit ett bra substitut i dessa bristtider. Det kan dock inte ersätta handtvätt. Man brukar rekommendera att tvätta händerna noga och i minst 20 sekunder.

Om du vill ha ett bra skydd mot virus så ska du använda antibakteriell handtvål. Men kom ihåg att tvätta ofta. Gör till en vana att alltid tvätta händerna om du har varit utomhus. Det gäller oberoende av om du visar några symtom. Det är viktigt att använda tvål. Det ger en god desinfektion för dina händer.

ytdesinfektion är också viktigt att tänka på

Du kommer inte undan bakterierna. Även om du inte är sjuk i influensa så kan du smitta med andra sjukdomar. På samma sätt kan smitta ta sig in i ditt hem via ytor på saker som du köper.

När det råder pandemi är det särskilt viktigt att tänka på detta. Man har haft viss framgång mot spridning genom att använda bakteriedödande kolloidalt silver. Vi måste göra vad vi kan för att försöka att minska spridningen. Viruset har ingen chans mot sprayen.

Ha alltid rätt skydd

Rapporter visar att handspriten inte har någon vidare effekt mot virus. Du kan använda dig av riktigt bra antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion som ger dig gott skydd.

Se alltid till att ha bra bakteriedödande spray hemma. Detta måste du ha hemma. Se efter så att produkterna som du tänker spraya på tål preparatet.

Desinficera

Detta är ytdesinfektion

En bra ytdesinfektion är guld värd i ditt hem. Nu vet man att coronaviruset är luftburet. Det problemet minskar om du har rena händer.