För effektivt virusskydd bör du ha antibakteriell tvål hemma.

Antibakteriell tvål är livsviktigt att ha tillgång för att tvätta händerna med. Döda virus och bakterier med handtvål när du tvättar dina händer. Med handtvätt skyddar vi oss mot smitta i en tid då vi inte vet hur vi bäst gör det mot ett så nytt virus som Corona. Att tvätta sig med antibakteriell tvål är ett av verktygen för att se till att du skyddar dig och din kropp.

Hemma vill du ju också ha antibakteriell tvål, men vilken?

Antiseptisk tvål och handsprit finns i behållare på sjukhusen som kan användas fritt av besökare och personal. Hemma använder du troligtvis en annan typ av handtvål. Effektiva tvålar för handdesinfektion som exempelvis Smittstopp Handtvål kan vara bra att köpa som skydd mot virussmitta.

bästa

Handsprit som enda medel mot smitta är ineffektivt och bör kompletteras. Tack vare effektiviteten av bakteriedödande tvål så kan du lugnt köpa det även om handsprit är svårt att få tag på då de sålts slut. Så gör du för att välja rätt desinfektion för rätt virusskydd

Du vet väl att desinfektion inte är det bästa valet? Du ska inte tro att all ytdesinfektion fungerar på samma sätt. Du måste veta vad som ger ett bra virusskydd.

Se desinfektion som din räddare i nöden

Du måste använda bra desinfektion rutiner redan innan du får symtom. Har du bra rutiner för handhygien så är det ingen fara. Det ger dig ett bra virusskydd.

bakteriedödande

Tvätta alltid händerna efter att du har varit på toa. En vanlig uppfattning är att man bara behöver tvätta händerna om man tagit i något. Glöm inte bort att du ändå rör vid ytor inne på toaletten.

Ett bra virusskydd kommer inte gratis

När coronaviruset nådde Sverige trodde många att det var som att få en influensa. Italien förstod dock ganska snabbt att det var frågan om någonting mycket värre än en influensa.

Handdesinfektion är viktigt men när det är fråga om en smitta som är så pass smittsam som coronaviruset kan det krävas mycket mer än antibakteriell tvål för händerna. En bra antibakteriell spray kan ju användas på andra ytor som till exempel på bord, handtag och stolar. Ett portabelt virusskydd helt enkelt.

Produkterna som du använder måste vara både säkra och effektiva

Är du en av dem som har gått på myten om handsprit. smittstopp Det är inte sant. Det är inte säkert att handspriten biter mot virus. Det är lätt att vaggas in i en falsk trygghet gällande virusskydd.

Bakterier och virus är inte allt. Du vill ju inte använda ett handdesinfektionsmedel med alkohol som är så starkt att det skadar din hud. Välja då hellre andra produkter. Du måste vara extra noga om du smörjer in dig ofta.

Tänk på att välja vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Smittstopp och Forte handdesinfektion kan du köpa på nätet. Det är en produkt för dina händer.

Du kan spraya grönsaker med kolloidalt silver och ändå äta dem när sprayen har torkat. Istället för att sätta dessa i tre dagars karantän under pågående pandemi kan du spraya och få bort det som skulle kunna vara livsfarligt.

Bra desinfektion är användbart även i mer normala tider. Den kan komma fram i många olika sammanhang när du behöver vara lite extra noggrann med hygienen.
Idag vet man att handsprit inte är så effektivt som man tidigare trott.

Det är inte bara ineffektivt att använda handsprit som enda skydd men det torkar även ut dina händer. Handsprit är starkt mot händerna och kan ge problem, speciellt för de som redan har torr hud och/eller problem med t.ex. psoriasis och eksem. En handdesinfektion som är katjonisk vattenbaserad är att föredra då det påverkar huden mindre.

Nu behöver du inte oroa dig för att den tvål du använder för handtvätt hemma inte kommer att göra ett bra jobb. Med en bra mängd tvål och en tid på minst en halv minut så kan du effektivt skrubba dina händer rena nog för att skydda dig. Coronaviruset må vara starkt men även mot detta har det gett effekt.

Finns det annat som behövs om jag använder antiseptisk tvål?

Pandemisk influensa kräver mer än bara desinfekterade händer. Olika variabler påverkar huruvida du blir smittad eller inte. Det luriga med coronaviruset är att folk som inte ens har några influensa symtom kan vara smittbärare.

Vad du bland annat behöver lägga till utöver god handhygien är rengöring av ytor omkring dig. Du behöver effektiv ytdesinfektion som sörjer för att du inte får smittan på händerna igen efter att ha tvättat dem.

Vad bör man göra för att rengöra ytorna hemma?

Bland annat så kan rengöringsmedel och trasor vara ett ok sätt. Eller varför inte spraya ytor med en antibakteriell spray? Att gnugga eller gnida varje yta blir lite mer tids- och energislösande än att enkelt använda en spray.

Med en smart bakteriedödande spray kommer du åt det mesta. T.ex. så kan du spraya på dina matvaror du nyss burit hem. Att rengöra din arbetsplats blir smidigare då du kan ta med dig sprayen dit och rengöra dina arbetsytor.

Kolloidalt silver kan du spraya över ätbara produkter så att all smitta dödas. Det finns en del aktörer som säljer kolloidalt silver och IONplus är den som många anser vara bäst.

Se till att du har bra handdesinfektionsmedel överallt och alltid

Det som får många att välja handsprit mot virus under influensatider är att det är lätt att ta med sig en burk. Det är ett missförstånd att de skulle vara lättare att bära med sig än det bättre alternativen som är alkoholfria. Skydda sig mot virus vare sig det är Corona eller vanlig influensa genom att alltid ha tillgång till en antibakteriell tvål.